Tudatos Teremtés Plusz 4.

2016-07-29 08:57:06

2016. július 29. péntek - ez a nap az Önzetlenség és az Optimizmus energiájában telik.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a saját gondjukra másoktól várnak segítséget. Te ne várj másoktól segítséget, hanem merd vállalni magadért és tetteidért a felelősséget, s inkább Te légy a katalizátor, aki másoknak segít, ha ők kérik ezt. Légy ma önzetlen, légy adakozó! Ha kell, akkor pénzzel, de méginkább jó szóval, simogatással, odafigyeléssel, másokra szánt idővel, szeretettel. Egy ajándék akkor igaz ajándék, ha valaki azt a teljes szívéből-lelkéből adja és nem vár érte cserébe semmit. Légy Te is ilyen ma! A szeretet akkor a legerősebb, ha megosztjuk másokkal. Ha így teszel, ez boldogságot fog okozni neked, s nem lesz szükséged mások elismerésére.

Állj mindenhez optimistán! Mutasd meg másoknak, hogy kudarc igazából nincsen, hogy minden próbálkozás siker. Ha így teszel, mindenki látni és érezni fogja rajtad, hogy nálad még a "kudarc" is győzelemmel, sikerrel ér fel, hiszen tanultál belőle és tapasztaltabb, bölcsebb lettél általa. Ezért hát cselekvésre fel! "A tett halála az okosodás." S Jézustól már tudjuk, hogy eljön az az idő, amikor nagyobb csodákat fogunk véghez vinni, mint ő.

Szabadulj meg a görcsös ragaszkodástól, hiszen lassan a vagyon, a pénz fog birtokolni minket. Ennél sokkal fontosabb, hogy a  szeretetet helyezzük mindenek fölé. S ha azt is tudjuk, hogy a Lélek halhatatlan, nem születik, nem is hal meg, hanem örökkévaló, akkor már érezzük, hogy sokkal többek vagyunk a fizikai testünknél, sokkal több világ van körülöttünk a fizikai világnál. S akkor már tudjuk, miért mondta Jézus, hogy csak olyan kincseket gyűjtsünk, amelyek nemcsak a fizikai világban jók, hanem a többi létsíkon is.

S miután tudjuk, hogy Isten az embert a saját képmására teremtette, belelehelte a saját lelkét, ezért tudnunk kell, hogy egyek vagyunk Istennel. Hálát adunk neki, dicsőítjük Őt, de előtte fel kell emelkednünk az Ő szintjére, hiszen mi is társteremtők vagyunk itt, ezen a Földön.

Ehhez egy rövid segítség:

"Vagyok, aki vagyok,

Vagyok, aki vagyok,

Vagyok, aki vagyok,

Isten Vagyok!"

 

S ha felemelkedtünk Isten szintjére, akkor tudjuk csak igazán átérezni mások helyzetét, akkor tudunk önzetlenül segíteni másokon, akkor tudjuk tiszta szívünkből dicsőíteni Őt, s akkor tudatosul bennünk, hogy csak pozitívan, optimistán élhetünk ebben a világban, hiszen az egész teremtett Világ szép és jó, azaz tökéletes.

Ahogy Madách mondta: "Hagyd a világot, jól van az, miként van, Ne kívánd kontárul javítani."

S bízz Istenben és az Angyalokban!

 

Áldás, áldás, áldás

Vágyi Ferenc Róbert

Hírlevél

E-mail:
Név: